Bucureştiul în prag de sărbătoare


Vă urez Sărbători Fericite !


Peppy Web Developer

Tunelul şi fostul hangar de avioane


Ceea ce vedeţi mai jos este o zonă de blocuri militare din cartierul Drumul Taberei. Construirea lor a început în anul 1954 până în anul 1962.



Peppy Web Developer

Bucureştiul îngheţat


Cu ocazia lansării site-ului  "Locuri uitate"  , am pregătit pentru voi:

Bucureştiul văzut de pe Fosta fabrică de bere Grivița .

Peppy Web Developer

"Locuri uitate" a devenit site!





Cu prilejul inaugurarii site-ului, vă invit să pătrundeţi în cele mai ascunse locuri ale Bucureştiului , să vă delectaţi privirile cu câteva fotografii făcute deasupra capitalei noastre şi nu numai.

 Locuri uitate de lume care în cazul oraşului Bucureşti, astfel de locuri se găsesc la fiecare pas, dar trecătorul obişnuit a uitat să le mai vadă. Totuşi, pentru ochiul format al exploratorului ele prezintă o atracţie aparte. Un petic de hârtie, un obiect care a aparţinut cuiva care a locuit sau a trăit acolo, toate reprezintă mici comori care arată că respectiva clădire a fost cândva un furnicar viu.

Bucureşti, metropolă, oraş european.Vestigiile istorice îl însoţesc pe călătorul iubitor al trecutului unui aşezământ care mai păstreză înca reminescienţele unei civilizaţii existente, civilizaţie care emoţionează dar care în acelaşi timp conţine o doză de revoltă împotriva celor ce au dat uitării clădiri monumentale, importante prin frumuseţea lor cât şi prin semnificaţia lor de odinioară.

Secretele Bucureştiului sunt bine ascunse, dar cel care va şti să le caute, le va găsi. Poate câteva din aceste secrete le veţi descoperi aici, pe http://www.locuriuitate.com/ .
Peppy Web Developer

Biserica Ghica Tei



Biserica Ghica Tei (Teiul Doamnei) a fost construită de domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica împreună cu fiul său şi terminată în 1833.
Edificiul constituie un monument de arhitectură cu totul aparte, deoarece planul său cu forma uşor eliptică se abătea de la stilul obişnuit în arhitectura religioasă din Ţara Romanească.
Zidurile se deschid la extremitatea vestică a construcţiei cu un pridvor în care se pătrunde pe sub un fronton triunghiular susţinut de 2 perechi de coloane dorice.
Deasupra bisericii se ridică o cupolă circulară, pe mijlocul căreia se află amplasată o turlă scundă.
Biserica Ghica Tei (Teiul Doamnei) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratati dacă vă aflaţi în apropiere.
În jurul bisericii se află mormintele membrilor răposaţi ai acestei familii, aproape toate fiind monumente de artă. (sursa)

Peppy Web Developer

Berea bucureştenilor



Berea bucurestenilor in comunism

Gambrinus nu este nici pe departe o denumire autohtona, fiind numele unui rege legendar din Flandra care, conform traditiei, a inventat fabricarea berii si este protector al berarilor. Din acest motiv, denumirea Gambrinus este intalnita la mai multi producatori si marci de bere din Cehia, Belgia, Germania, Franta sau SUA.

sursa foto :art-historia.blogspot.com
Peppy Web Developer

Luminile Bucureştiului


Bucureştiul văzut de pe Spitalul Municipal. 

DSC02749

Peppy Web Developer

Fosta fabrică de bere Grivița





Fosta fabrică de bere Grivița, construită în anul 1869 de marele industriaș neamț Erhard Luther.
Berea "Luther", produsă în halele neamțului Erhard, a devenit imediat una dintre cele mai apreciate beri, fabrica „Luther” și-a câștigat statutul de furnizor al Curții Regale a României, fapt ce a sporit renumele mărcii.
În anul 1905, fabrica a fost vândută fraților Czell, nemți din Brașov. Aceștia au păstrat și profilul societății, și denumirea. Frații Czell au modernizat fabrica, iar producția de bere a crescut.

În anul 1948, fabrica „Luther” devine Întreprinderea de Bere București - Fabrica „Grivița”

În perioada anilor '70, numele a fost schimbat în Fabrica „Gambrinus” iar în mai 2007, fabrica „Grivița” aparținea Heineken România

Fabrica a fost inclusă pe lista clădirilor monument din patrimoniul cultural bucureștean. În anul 2007, Primăria Municipiului București a fost nevoită să ceară declasarea acesteia de pe lista monumentelor, pentru a putea realiza pasajul suprateran Basarab.

Peppy Web Developer

Subsolul Teatrului Casandra


Imobilul situat pe strada Franceză, nr. 9, a fost construit în anul 1920 și a fost declarat monument istoric.Clădirea are în componență subsol, parter, mezanin, patru etaje și o mansardă. Din totalul suprafeței, Teatrul Cassandra ocupă doar subsolul, parterul și mezaninul, restul imobilului fiind destinat locuințelor.

Ce vă voi prezenta este subsolul teatrului, unde se află diferite obiecte care foloseau la interpretarea scenelor de teatru.


Peppy Web Developer