Casa Miclescu


Cum mergi pe Soseaua Kiseleff spre Arcul de Triumf, la numarul 35-37, vezi o constructie superba, in stil „ neoromanesc”, facuta in prima jumatate a secolului XX, care sta in paragina, gata sa se prabuseasca. Acoperisul cu tavan pictat de Mirea a cazut de cativa ani, tencuiala a inceput sa se desprinda de pe pereti, iar interiorul se degradeaza zi dupa zi din cauza ploilor si a vantului.

Aceasta bijuterie arhitecturala este lasata sa se  autodistruga de mai bine de 10 ani. In vremurile bune, aici au locuit colonelul Radu Miclescu si sotia sa, Elsa Florescu. In 1948, deoarece batranul colonel nu si-a mai putut plati impozitul pe casa, imobilul a fost confiscat de regimul comunist si trecut in proprietatea ICRAL Herestrau. ICRAL-ul a inchiriat-o Uniunii Artistilor Plastici, iar aici s-a instalat pictorul Stefan Szonyi cu familia sa. Fica pictorului, Julieta Szonyi, a jucat rolul Otiliei in cunoscutul film „Enigma Otiliei”, o parte dintre filmari realizandu-se in aceasta casa.


In 1994, casa a fost vanduta de catre un urmas al familiei Miclescu fostului antrenor al Stelei Dumitru (Titi) Dimitriu si lui Ilarian Puscoci. Dupa ce au cumparat casa, cei doi au lasat-o sa se autodemoleze. Deoarece acest imobil este monument de interes local, legea nu permite demolarea ei. Daca insa imobilul ar disparea „pe cale naturala”, proprietarii ar avea de castigat 3.000 de mp in cea mai scumpa zona a Capitalei.

Sandu Sturza, col. Radu Miclescu si sotia sa, Elsa, cu cainii, pe terenul de tenis din spatele casei 

Peppy Web Developer

Arcul de Triumf


Arcul de Triumf va fi deschis publicului în zilele de 12 şi 13 mai, între orele 12.00 şi 22.00, anunţă un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.
În această perioadă, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic marchează, printr-o serie de manifestări dedicate Armatei Române şi Eroilor Neamului, împlinirea a 135 de ani de la Declaraţia de Independenţă (9 mai 1877). Astfel, în interiorul Arcului de Triumf vor fi deschise următoarele expoziţii: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie, film, muzică de război), Heraldica Marilor Familii Boiereşti ale Bucureştilor (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918 (coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii). Programul de vizitare al expoziţiilor este stabilit în ziua de 12 mai 2012 , între orele 12.00 - 22.00 şi 13 mai, între orele 12.00 - 22.00. Monumentul se va închide la orele 21.30. (ultimul vizitator).
Duminică, 13 mai, între orele 16.00 - 18.00, Fanfara MapN - Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazu" va interpreta, sub Arcul de Triumf, marşuri şi cântece militare dedicate acestui eveniment.
Sursa:cotidianul.ro


Peppy Web Developer

Fabrica de paine abandonata


In zona Pietei Victoriei se afla o fosta fabrica de paine, actual abandonata.Cu greu ne-am strecurat in curtea acestei fabrici deoarece un paznic din blocul de vis-a-vis se uita mai tot timpul la noi.Am reusit sa intram in cele din urma in cladire, cu aparate vechi, specifice unei fabrici de paine din anii `90.Un tablou si o pisica aveau sa ne  surprinda ...

Peppy Web Developer